Thee is sterk in opmars. Na een (te) lange periode, waarin druipende theezakjes in asbakken het gezicht van onze theecultuur bepaalden, krijgt thee eindelijk de aandacht die ze verdient.
Traditionele theespecialiteiten uit India, China, Japan, Ceylon, Indonesië en Taiwan vinden langzaam maar zeker hun weg naar de betere hotels, exclusieve restaurants en stijlvolle tearooms.
Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur.
Ann schreef 2 boeken: De Stille Kracht van Thee en Zelfgeplukt: Heerlijke en Heilzame Bloemen- en Kruideninfusies. Er is nu volop met een derde boek over teafoodpairing bezig.
Deze lezing is gebaseerd op het boek over thee. Ann neemt je mee doorheen de boeiende reis van 5000 jaar theecultuur. Het is een verhaal weg van alle regeltjes die de Westerling zo graag aan thee op legt. Ann brengt een andere visie op thee zoals de Chinezen eeuwenlang weten. Hiervoor trok ze in China, Sri Lanka, Japan, Taiwan, ... van Oost naar West door een aantal theevelden waarbij ze de confrontatie met Oosters/Westers denken duidelijk aan de lijve heeft ondervonden.
Ondertussen organiseert ze ook theecultuurrreizen voor het Davidsfonds. Het is hoog tijd de Westerling bewust te maken voor de waarde, eerbied en gezondheid van thee. Zoals Conscience zijn volk leerde lezen, leert Ann haar volk thee drinken. Thee is voor haar een manier van ademen en genieten, een fijngevoeligheid van subtiele smaken.
Het lekkerste kopje thee is met zorg, aandacht en liefde bereid en geschonken 't liefst met gelijkgestemden gedronken.
Inschrijven voor deze workshops kan via cidalia@fithome.be. Deelnemen kost 20€, daarin zit het volgende inbegrepen: een boeiende uiteenzetting van 2,5u met proeverij van 5 soorten thee.
Meer info: www.curiosithee.be.