Fermenteren is een heel plezante manier om iets te conserveren, geeft stevige smaken en houdt je spijsvertering op orde. Gefermenteerd voedsel is rijk aan gezonde bacteriën en is goed voor het evenwicht en de vitaliteit van de microflora in onze darmen, verbetert de spijsvertering en versterkt het immuunsysteem.
Fermenteren is eigenlijk simpel, veilig en praktisch. Eenmaal dat je de basistechnieken onder de knie hebt, kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan en oneindig gaan experimenteren.
Wie met succes wil fermenteren, moet enige basiskennis hebben, dit is het doel van deze workshop, jullie laten ontdekken wat je allemaal kan doen.
Het programma voor deze workshop duurt ongeveer 2 uur:
introductie van “Smakelijk Suikervrij" met onze visie
Introductie van fermenteren: wat, waarom, soorten, ideale omgeving, controleren …
demonstratie + uitgebreide info over fermenteren en proeverij van 7 gefermenteerde gerechten
recepten- en infobundel met 2 bonusrecepten
een uitgebreide vragenronde
een attentie om mee te nemen
Praktisch
Wanneer: donderdag 14 maart 19u of donderdag 16 mei 19u
Locatie: Boekenhuis Theoria - Casionoplein 10 – 8500 Kortrijk
Inschrijven: via cidalia@fithome.be, plaatsen zijn beperkt!
Prijs: de workshop kost 60€, uw reservatie is pas definitief na overschrijving. (die wordt per mail doorgegeven bij inschrijving)
Indien er niet voldoende boekingen zijn, behouden wij ons het recht om de workshop te annuleren.
U wordt vanzelfsprekend hier tijdig van verwittigd.